Ministerio de Fomento i Cedex visiten les instal·lacions d’Adec Global

Adec Global donava la benvinguda a Ministerio de Fomento i a Cedex en la visita que van realitzar a les instal·lacions de la planta de valorització d’escòries siderúrgiques, en la que van poder presenciar el recorregut i la resposta de l’àrid siderúrgic des de la seva obtenció a la planta fins a l’aplicació en obra real.

El passat dia 15 de març, els caps de demarcació de carreteres d’Extremadura i de Catalunya en representació de Ministerio de Fomento i Cedex, juntament amb Ingeniería Parma, van visitar les instal·lacions d’Adec Global amb l’objectiu de conèixer de primera mà els atributs i qualitats dels àrids siderúrgics i els processos de valorització de les escòries siderúrgiques.

Addicionalment, la visita es va traslladar al tram de la carretera A-2 realitzat amb mescla bituminosa a partir dels àrids siderúrgics d’Adec Global. Félix Pedroso, director general, i Fernando Hernández, gerent i propietari, van acompanyar els representants a través d’un recorregut en el qual es va poder comprovar l’estat i la capacitat de resposta del material asfàltic sotmès a un any de trànsit.

La planta de valorització d’escòries siderúrgiques d’Adec Global situada a Vallirana, a menys de 20 quilòmetres de Barcelona, ha estat l’encarregada de subministrar els àrids siderúrgics necessaris per a carreteres estatals com la N-230 entre Sort i la Pobla de Segur, la A-2 a França per la Vall d’Aran, l’A-2 d’Abrera o els enllaços de la B-10 a l’A-2 a Cornellà; i també per obres d’altres administracions com Infraestructures de la Generalitat de Catalunya a la C-17 i als carrers de l’Ajuntament de Barcelona.

L’excel·lent comportament de l’àrid siderúrgic, obtingut en la valorització d’escòries provinents dels forns d’arc elèctric, ha convertit la planta d’Adec Global en la segona més gran del territori. El producte suposa un impacte molt destacat en els camps de la seguretat i la durabilitat, que augmenten considerablement en comparació a la resposta dels àrids naturals, i a un cost inferior. Paral·lelament, l’àrid siderúrgic desenvolupa una funció essencial en el camp mediambiental, que destaca per la reducció radical del seu impacte.

En la visita de Ministerio de Fomento i Cedex, els àrids ecològics es van revelar com a protagonistes d’un model basat en la sostenibilitat, alternatiu a l’explotació de recursos naturals a les pedreres: l’Eco-integració ambiental, una aposta clara d’Adec Global per a l’alternativa imprescindible de futur de l’obra civil.